Relaxen met Durable yarn

Relaxen met Durable yarn

Relaxen met Durable yarn

16 mei 2017 Reacties

Ken je deze nog? Vast wel. Heb je er zelf nooit mee gehaakt of gebreid, dan ken je de bollen wel van je moeder, oma of…
Het merk Durable bestaat al ruim 80 jaar en onlangs is de collectie uitgebreid en er zijn meer nieuwe producten op komst.

Relaxed
Van deze foto word ik helemaal relaxed. Hier wil ik wel een dagje doorbrengen.

Aanstaande donderdag organiseert Durable yarn een super leuke actie. Die mag je niet missen. Mijn advies? Volg Durable yarn op:

Instagram
Facebook
Pinterest
Ravelry

Durable
Neem regelmatig een kijkje op de website van durableyarn.com, want je vindt er leuke en goede patronen, zoals deze:

Waar ik benieuwd naar ben?
Welk garen zou jij willen uitproberen? En wat zou jij ervan willen maken? Ben je misschien op zoek naar een leuk patroon? Ik ben benieuwd naar je reactie. 

Al 17 reacties

We zien graag je reactie!
 1. #1 Jolandah 22 mei, 2017, 20:12

  Wauw, dat geometrische kussen dat bij cosy fine staat is super mooi! Die komt op mijn wishlist om te maken 🙂

 2. #2 ruben 19 mei, 2017, 23:05

  Het “oude” garen gebruik ik nog steeds wel, als ik vlaggetjes aan elkaar haak tot slinger. Het nieuwe heb ik ook al ontdekt, mooie kleuren, prettig garen. Ik heb het al gebruikt in een slinger en ben er nu een knuffel mee aan het haken. Super garen!
  Groetjes,
  Akkelien

 3. #3 Giebens 17 mei, 2017, 18:33

  Hier heb ik nog wat garen van liggen, van lang vervlogen tijden, gekregen van een tante en bij de uitverkoop in een winkeltje. Ik ken het nog van vroeger, heel goede kwaliteit!
  groetjes, Rita Janssen

 4. #4 rosabears@live.nl 16 mei, 2017, 14:48

  35 jaar geleden haakte ik al met Durable.
  Vooral gordijnen/valletjes.
  Dat was toen helemaal hip.
  Nog steeds gebruik het katoen van Durable heel graag omdat ik het heel fijn garen vind. Het splijt bijvoorbeeld niet, wat sommige andere garens wel doen. Ik ben nog niet bekend met de nieuwe garens van Durable maar deze ga ik ook zeker proberen.
  Prachtige nieuwe kleuren zijn er bij gekomen.
  Groetjes Marja

 5. #5 rosabears@live.nl 16 mei, 2017, 14:41

  Zo een 35 jaar geleden haakte ik al met Durable. Vooral gordijnen/valletjes, want dat was toen helemaal hip.
  En nog steeds is het mijn favoriete katoen om mee te haken. De nieuwe soorten ben ik nog niet mee bekend. Maar ga deze ook zeker gebruiken.
  Fijn dat er zoveel mooie kleuren zijn bij gekomen.
  Fijne week.
  Groetjes Marja

  • Wieke Author 16 mei, 2017, 14:47

   Hoi Marja,
   Leuk hè, die kleurtjes en heerlijk van deze tijd. En die gordijnen haken, dat was een secuur maar leuk klusje. Groet, Wieke

 6. #6 anouk 16 mei, 2017, 11:31

  het lijkt me heerlijk om de cosy en de glam met elkaar te combineren. Ik denk dat ik daar een hip granny dekentje of kussen van zou maken. Granny een heerlijk ouderwets patroon (zeker net zo oud of ouders zelfs dan durable) met een hippe touch door deze te combineren met een glittertje. het lijkt me wel wat.

  • Wieke Author 16 mei, 2017, 14:04

   Wat leuk Anouk, beide draden gaan ook heel goed samen. Ik heb ze ook al eens gecombineerd. En welke kleuren hebben jouw voorkeur? Groet, Wieke

   • anouk 16 mei, 2017, 14:40

    ik zu dan gaan voor frisse heldere kleuren, lekker bont.
    Denk aan fuchsia roze, met geel, mint groen, licht groen en oranje. Eventueel voor wat rust aangevuld met lichtgrijs. Heerlijk lekker vrolijk

   • Wieke Author 16 mei, 2017, 14:45

    Hoi Anouk, Jij bent een zonnig type zo te lezen, leuke kleuren. Wie weet pikt Durable jouw leuke reactie er wel uit. Groet, Wieke

 7. #7 Marlien 16 mei, 2017, 10:28

  Oh foei! En ik maar denken dat Durable een merk uit lang vervlogen tijden was, waarvan ik alleen nog af en toe wat op de rommelmarkt vind.

  • Wieke Author 16 mei, 2017, 14:03

   Geeft niets, Marlien, dat denken er dan vast meer. Tijd om er iets aan te doen, toch?

 8. #8 Tineke 16 mei, 2017, 09:38

  Beste Wieke,
  ik word altijd heel blij van mooie kleine bolletjes. Dus de borduur- & haakkatoen lijkt me interessant om eens uit te proberen. Ik wil er een miniatuur-eenhoorn voor mijn dochter van maken en ik heb nog een grijze vilten tas die wel een (borduur-)oppepper kan gebruiken. Want er blijft natuurlijk altijd wel wat over als je amigurumi haakt…
  groetjes,
  Tineke

  • Wieke Author 16 mei, 2017, 14:02

   Wat een leuk idee, Tineke. Van welke kleuren houd jij het meest? Groet, Wieke

 9. #9 Arianne01 16 mei, 2017, 08:22

  Natuurlijk meteen even de website bezocht, de cosy serie lijkt me erg leuk te proberen. Voor een babydekentje, kadootjes, of voor een leuk patroon dat op mijn pad komt….leuke patronen zijn altijd welkom natuurlijk!

  • Wieke Author 16 mei, 2017, 09:02

   Hoi Arianne, De Cosy is heerlijk zacht en lekker om mee te werken. Welke kleur zou je graag eens willen proberen? Zo’n eerste, lieve reactie moet natuurlijk beloond worden. Groet, Wieke

   • Arianne01 19 mei, 2017, 21:33

    De cosy lijkt me zacht en fijn om mee te werken, de dunnere variant, fine, ben ik erg benieuwd naar, omdat er in katoen/acryl, niet zoveel keus is in de dikte van de fine. De kleuren? Ik vind het kleurenpalet erg mooi en gevarieerd. Een mooie ivoor tint vind ik altijd erg fijn om te combineren, de honey en de light pink lijken me leuk om in werkelijkheid eens te proberen, maar eigenlijk wordt ik sowieso blij van garen, welke kleur dan ook. Hoewel rood en paars zal ik nooit kopen.
    Mijn tunisch avontuur loopt ondertussen weer helemaal op schema😉, groet, Arianne

Only registered users can comment.